17°C
18°C

Foto autors Ventspils foto arhīvs

Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, ceturtdien, 13. jūnijā, plkst. 10.00 Ventspils Bērnu bibliotēkā projektā “Lasīšanas laboratorija” ar lasītājiem tiksies bērnu grāmatu rakstniece Līga Rozentāle.

Līgas Rozentāles pirmā profesija ir žurnālistika. Bērnu grāmatu rakstniecībai viņa pievērsusies vēlāk, iedvesmojoties no savas ģimenes, kurā kopā ar vīru Raiti audzina trīs bērnus – meitu Elzu un dēlus Tomu  un Krišjāni. Pirmā grāmata “Dāvana Latvijai” tapusi par godu Latvijas dzimšanas dienai un Lāčplēša dienai, mēģinot aprakstīt svētkus tā, lai bērniem šie svētki kļūtu saprotamāki.

Grāmatas “Žū-žū. Miega pelēns” ideju mammai iedevusi meita Elza. Tā ir mīļuma pilna pasaka ar sirsnīgiem zīmējumiem ģimenes vakaram mieram. Savukārt grāmata “Vislabākā vasara” sastāv no komiskiem un dzīvespriecīgiem stāstiem, kas sniedz arī noderīgus padomus par to, kā parūpēties par savu drošību dažādās situācijās, lai vasaras un arī citu gadalaiku pavadīšana izdotos gan jautra, gan droša. Vēl Līga Rozentāle ir autore grāmatai “Ričijs Rū un draugi” ar sirsnīgiem un pamācošiem stāstiņiem lācēna Ričija Rū un viņa draugu jauno piedzīvojumu pasaulē.

“Tas ir īpašs brīdis, kad vakarā mazais cilvēks ierāpjas klēpī un kopā ar vecākiem lasa grāmatu. Tāda dziļa un vērtīga kopābūšana,” uzskata rakstniece.

Saistītie pasākumi

Seko mums