13°C
18°C

Foto autors Art Management Group foto arhīvs

Šī gada rudenī, svinot savu 25 gadu jubileju, viena no pazīstamākajām latviešu mūzikas grupām «Autobuss debesīs» dosies īpašā jubilejas koncerttūrē, izpildot gan iemīļotās Imanta Kalniņa dziesmas, gan daudzus pašu grupas dalībnieku skaņdarbus, kas tapuši daudzu gadu garumā. Gaidāmi arī pirmatskaņojumi!

Koncerta pirmajā daļā izskanēs vēl arī nedzirdētas kompozīcijas, savukārt koncerta otrā daļa paredzēta kā sadziedāšanās ar klausītājiem,  programmā iekļaujot visiem zināmās dziesmas «Ir tikai tveice», «Sitiet bungas, mani mīļie», «Ar straumēm uz jūru», «Lilioma dziesma», «Tev nebija laika», «Es rakstīšu»,”Manu Eņģel”, “Autobuss debesīs” u.c.

Grupas solists Marts Kristians Kalniņš dalās ar sajūtām par gaidāmo koncertu: “Laiks! Laiks ir cilvēka izdomāta mērvienība, jo pašiem šķiet, ka tas bija nupat – brīdis, kad piedzima ideja par grupu “Autobuss Debesīs”. Mūsu svētkos vislielākais atbalsts ir mūsu mūzikas uzticamie klausītāji 25 gadu garumā, ar kuriem pēc ilgāka laika mēs varēsim atkal satikties un sadziedāties! Es no sirds priecājos, ka šajos koncertos mums  pievienosies mūsu sākotnējie grupas ‘’Autobuss debesīs’’ dalībnieki Andrejs Grimms (ģitāra) un Zviedrijā dzīvojošais Ervings Znotiņš (taustiņinstrumenti). Tiekamies! Sadziedam! Sadejojam!”

Grupa «Autobuss debesīs» tika izveidota 1998.gadā, kad bijušie skolas biedri – Marts Kristiāns Kalniņš un Emīls Zilberts nolēma īstenot sen lolotu sapni un nodibināja grupu, kuras repertuāra pamatā bija Imanta Kalniņa mūzika – gan populārākās dziesmas no dažādiem komponista daiļrades posmiem, gan īpaši sacerējumi tieši šim izpildītāju sastāvam. Grupas «Autobuss debesīs» 25 gadu repertuāra klāstā ir tapuši seši skaņu ierakstu  studijas albumi, kuros iekļautās dziesmas šo gadu laikā kļuvušas ne vien par plaši pazīstamām melodijām, bet arī izturējušas laika pārbaudi un kļuvušas par nozīmīgu laika simbolu. Mākslinieki ir koncertējuši teju visā Latvijā, muzicējuši vairākās Eiropas valstīs un ASV, piedalījušies daudzos liela mēroga pasākumos

Šo koncerttūri pavadīs īpašs fakts – grupas pirmā studijas albuma un dziesmas “Sitiet bungas,mani mīļie” teksta autors ir dzejnieks Viks (Viktors Kalniņš), kurš šogad atzīmēs 85 gadu jubileju.

Vairāk informācijas: +371 29131458

Saistītie pasākumi

Seko mums