21°C
19°C

Foto autors Ventspils Komunālā pārvalde

Publikācijas datums 16.07.2024

Sākušies būvdarbi pie jaunās peldvietas ierīkošanas Būšnieku ezerā pie Talsu ielas, iepretim Briežu dārzam, kurā ventspilnieki un pilsētas viesi turpmāk varēs baudīt ūdenspriekus un saules peldes.

Īstenojot šo projektu, tiks nodrošināta iespēja arī Būšnieku ezera takas apmeklētājiem ar kustību ierobežojumiem piekļūt ezeram visā tā apkārtnē. Jaunajā peldvietā ierīkos inovatīvu pieeju ūdenstilpnei cilvēkiem ar kustību traucējumiem – būs speciāla rampa, lai piekļūtu ūdenim. Teritoriju labiekārtos ar izbūvētu grants seguma apvienoto gājēju celiņu un veloceliņu, ezerā uzstādīs laipu un būs pieejama pārģērbšanās kabīne. Pie peldvietas izvietos taktilas putnu figūras, informācijas stendu u.c. labiekārtojuma elementus.

Jauno Būšnieku ezera peldvietu iespējams izveidot pateicoties dalībai projektā Nr. EE-LV00043 “Pieejamu tūrisma maršrutu attīstība”. Projekta vadošais partneris ir Kurzemes plānošanas reģions, savukārt Ventspils Komunālā pārvalde šajā Projektā piedalās kā Būšnieku ezera pieejamības pilnveidošanas aktivitāšu īstenošanas koordinators.

Projekta kopējās plānotās neattiecināmās izmaksas ir 83 494 EUR: Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļu attiecināmās izmaksas ir 64 000 EUR. Valsts budžeta finansējums no Projekta attiecināmajām izmaksām ir 16 000 EUR. Pašvaldības finansējums neattiecināmo izmaksu segšanai ir 3 494 EUR. Būvdarbus objektā veic SIA “Marbella RN Group” un tos plānots pabeigt 2024. gada septembrī.

Būšnieku ezers ir iemīļots dabas objekts aktīvās atpūtas cienītājiem – peldētājiem, laivotājiem, velobraucējiem, skrējējiem, pastaigu mīļotājiem un ornitologiem. Pēc projekta “Dabas lieguma “Bušnieku ezera krasts” infrastruktūras pilnveidošana” īstenošanas, ikviens pa izbūvēto apvienoto gājēju celiņu un veloceliņu var mērot 8 km garu maršrutu visapkārt Būšnieku ezeram un, nonākot pie izveidotās 187 metrus garās gājēju laipas, doties uz skatu platformu, vērot putnus un skaisto ezera ainavu. Pie ezera jau ir ierīkota viena labiekārtota peldvieta un piknika vietas, un pavisam drīz Ventspilī būs vēl viena peldvieta!

Līdzīgi raksti

Līdzīgi raksti

Kalendārs ar aktuālajiem pasākumiem Ventspilī un tās apkārtnē

Seko mums