22°C
19°C

Foto autors Ventspils novada foto arhīvs

Šovasar dalību pieteikušas 24 māju kafejnīcas, un, lai varētu pabūt vairākās no tām, gaidīsim ciemos gan 17. un 18. augustā, gan 24. un 25. augustā. Visas kafejnīcas savus viesus uzņems no plkst. 10.00 līdz 18.00, ļaujot uzkavēties arī pēc tam.    

17.–18. augustā mieloties varēs Vārvē, Tārgalē, Piltenē, Užavā, Jūrkalnē un Ventspilī. Savukārt 24.–25. augustā Usmā, Ugālē, Puzē, Popē, Ancē, Tārgalē un Zlēkās.

Iepazīstinām ar saimniekiem, kuri jūs gaidīs 17.  un 18. augustā.

Saimniece Everika 17. augustā “Saknītēs”, Vārves pagastā, piedāvās nobaudīt uz ugunskura gatavotu gaileņu zupu – uz īstas uguns vārīts ēdiens visgaršīgākais – un vistas šašliku. Ir padomāts arī par desertu un dzērieniem. Desertā būs bada pankūkas ar šokolādes mērci un Panna Cotta. Varēsi ēst uz vietas un arī paņemt līdzi.

Daces Āboliņas konditoreja 17. augustā gaidīs māju kafejnīcā “Jampadracis un gardā izēšanās ar Burkā kundzi “Mazdēnavās””, Tārgalē. Āboliņu un Jurkevicu ģimenes aicina ciemos saldummīļus. Būs ne tikai saldumi, bet arī pašmāju iecienītie kreptīgie ēdieni. Saimnieki cienās ar soļanku, pašu audzētiem, sviestā apceptiem kartupeļiem un kāpostu tīteņiem. Desertā tiks piedāvāti dažādi konditorejas izstrādājumi gan ēšanai uz vietas, gan līdzi ņemšanai. Vīna cienītāji varēs degustēt “Mazdēnavu” vīnu.

Saimnieki Sandra un Egons 17. un 18. augustā “Cīrulīšos”, Gārzdē, Piltenes lauku teritorijā, ļaus iepazīt saimniecību, kurā cep maizi un lolo bites. Saimnieks Egons ir izslavēts maizes cepējs, kuru pazīst teju visā Latvijā.  Te varēs nogaršot pašcepto maizi, gaileņu zupu, dažādus saldos ēdienus, kūkas, raušus un prjaņikus, kafiju un tēju.

Saimniece Gelinta ar ģimeni un draugiem viesus uzņems 17. augustā “Kovboju krodziņā”, “Laimiņās”, Dokupē, Tārgales pagastā, cienājot ar jēra gaļas zupu, plānajām pankūkām, vegānu picu un uzkodām, un kur nu bez saldumiem un kārumiem! Jēra gaļa un dārzeņi tiks piedāvāti no bioloģiskās saimniecībā “Kliņģeri”. Būs arī pienslapnams – kas tas? Dodies ciemos un uzzini.

Saimniece Rūta kūku baudītājus gaidīs 17. un 18. augustā kafejnīcā “Rūtas karaliskie gardumi”, Ventas ielā 15, Ventavā, Vārves pagastā. Saimniece piedāvās kūkas plašā klāstā gan ēšanai uz vietas, gan līdzi  ņemšanai. Varēs mieloties ar Rūtas ceptu burgemaizi ar grilētu cūkgaļu un frī kartupeļiem, kā arī grilētām garnelēm.

Švarcu ģimene priecāsies jūs redzēt17. un 18. augustā “Bērzos Coffee”, “Ciekalos”, Užavas pagastā. “Bērzos Coffee” ir vasaras kafejnīca, kura harmoniski iekļaujas starp bērziem un ir izslavēta ar savām minipankūciņām. Saimnieces Līvas piedāvājumā ir gan mazās pankūciņas, gan lielās ar pildījumu, kā arī burbuļvafeles un bada pankūkas.

Suitu saimniece Taiga savus viesus 17. augustā uzņems kafejnīcā “Pie Jozupienes”, “Kaijās”, Jūrkalnē. Saimniece ikdienā piedāvā mājražojumus un suitu kulinārā mantojuma meistarklases. Kafejnīcu dienās būs iespēja nogaršot tradīcijām apvītus suitus ēdienus, un tie būs bez “E” vielām – gan veģetāriešiem, gan gaļas mīļotājiem, izvēloties ēšanai uz vietas vai līdzi ņemšanai. 

Saimniecības “Bērziņi” īpašnieki ikdienā cep maizi pēc senām dzimtas tradīcijām. Arī Māju kafejnīcu dienās 17. augustā kafejnīcā “Kukulīša  ceļojums”, “Bērziņos”, Jūrkalnes pagastā, piedāvās maizes un gatavo maizes izstrādājumu degustāciju, ceļot galdā dažādu veidu pašcepto maizi un gardo plātsmaizi, aicinot ciemos ikvienu, kam tuva daba, lauku sētas ikdiena un mājdzīvnieki. 

Ģimenes uzņēmums SIA “Dimensija AMRAI” savus viesus gaidīs 17. augustā kafejnīcā “AMRAI, kopā būt”, Skrundas ielā 41, Ventspilī. Ģimene piedāvās dažāda veida salātus, gaļas, kā arī veģetāros ēdienus. Kafejnīcu dienās tiks pasniegts plašs klāsts veldzējošu un siltu dzērienu dažādām gaumēm, kā arī saldumi dažādām gaumēm.

Saistītie pasākumi

Seko mums