9°C
18°C

Foto autors Ventspils foto arhīvs

Piedalās
Anna Wibe (klavieres un kompozīcija)
Linda Kantere (vokāls)
Gatis Gorkuša (trompete)
Renārs Lācis (saksofons, koncerta mākslinieciskais vadītājs)
Ventspils bigbends

Programmā
Anna Wibe “Spectrum”. Pirmatskaņojums

13. septembrī komponiste Anna Wibe (Anna Vibe-Gorkuša) kopā ar Ventspils bigbendu prezentēs savu jaunāko albumu “Spectrum”, kurā iekļautas īpaši bigbenda sastāvam rakstītas kompozīcijas. Tas solās būt unikāls muzikālais piedzīvojums, kas atspoguļo gan emocionālo, gan muzikālo spektru, ko Anna Wibe ir prasmīgi iepinusi savās kompozīcijās.

Jaunradītās kompozīcijas skanēs unikāli, svaigi un aktuāli, tās ir komponētas modernā džeza stilā. Programmas daudzveidīgajos skaņdarbos tiks izcelta bigbenda pūtēju grupa kā muzikāli spēcīga un tembrāli daudzpusīga vienība, ritma sekcija, klavieres ar tehniskām un ritmiskām prasmēm, kā arī talantīgie solisti ar improvizācijas brīvību un labskanību. 

Anna Wibe ir piedalījusies dažādos mūzikas projektos, gan Baltijas valstīs, gan Dānijā, Zviedrijā, Itālijā un Bangladešā. 2020. gadā ir iznācis Annas debijas CD albums “Anna Wibe – Vibes”.

Soliste Linda Kanter no Igaunijas sevi ir parādījusi kā ļoti virtuozu un neparastu izpildītāju gan Baltijas valstīs, gan ārpus tām.

Trompetists Gatis Gorkuša ir viens no talantīgākajiem Latvijas mūziķiem, aktīvi koncertē ar Latvijas Radio bigbendu, “The Sound Poets” un citiem zināmiem sastāviem. 

Saistītie pasākumi

Seko mums