16°C

Foto autors Ventspils foto arhīvs

6. decembrī plkst. 19.00 koncertzālē “Latvija” koncertu sniegs klavierspēles virtuozs Vestards Šimkus.

Pianists Vestards Šimkus ir dēvēts par “fenomenālu” (diriģents Pāvo Jervi), “iedvesmojošu” (BBC), “visaugstākās raudzes pianistu” (American Record Guide), kā arī par “vienu no jaunās paaudzes izcilākajiem pianistiem” (Piano News).

Vestards Šimkus ir vairāku starptautisku konkursu laureāts. Starptautisku uzmanību pianists pievērsis sadarbojoties ar BBC filharmonisko orķestri, Birmingemas simfonisko un Francijas Nacionālo orķestri, Ziemeļvācijas Radio simfonisko orķestri, “Kremerata Baltica”, u.c.

Viņš koncertējis tādās ievērojamās vietās kā Vīnes un Berlīnes “Konzerthaus”, Tokijas opera, Olivjē Mesiāna zāle Francijas Radionamā, Bervalda zāle, Stokholmas “Konserthuset”, Prāgas “Rudolfinum”, Barselonas “Palau de Musica”, Šanhajas “Oriental Art Centre” un Amsterdamas “Concertgebouw”.

Vestards Šimkus ir Triju Zvaigzņu ordeņa virsnieks, saņēmis Polijas Zelta ordeni, ir Igaunijas “Baltās zvaigznes” ordeņa kavalieris, kā arī Lielās mūzikas balvas un Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas ieguvējs. Šimkus ir arī klavierkoncertu, kinomūzikas, kamerdarbu un klaviermūzikas skaņdarbu autors.

Koncertā Venstpilī Vestards Šimkus atskaņos Ferenca Lista klaviermūziku, Pētera Vaska un savus skaņdarbus.

Saistītie pasākumi

Seko mums