14°C
18°C

Foto autors Ventspils novada foto arhīvs

13. septembrī plkst. 19.00 Piltenes kultūras namā notiks īpašs Dzejas dienas pasākums, kurā literatūra un mūzika saplūdīs vienotā harmonijā. Vakara gaitā notiks saruna ar ievērojamo latviešu rakstnieci un mākslas zinātnieci Gundegu Repši, ko vadīs Inga Ieviņa. Pasākuma laikā būs iespēja ne tikai klausīties autores pārdomas par viņas jaunāko darbu “Atlantas,” bet arī izbaudīt dzejas lasījumus un muzikālu priekšnesumu.

Gundega Repše ir viena no spilgtākajām personībām mūsdienu latviešu literatūrā. Viņas darbi izceļas ar intelektuālu dziļumu. Repše ir arī mākslas zinātniece, kuras plašais skatījums un izpratne par mākslu sniedz papildu dimensiju viņas literārajiem darbiem. Jaunākais darbs “Atlantas” ir prozas un dzejas sintēze, kurā autore pēta cilvēka būtības priekšnoteikumus un sievietes spēku. 

Pasākuma noslēgumā tiks piedāvāta īpaša muzikālā programma. Vokālais cikls “Mēness meitiņa” tiks izpildīts tenora Jura Jopes un pianista Endija Renemaņa izpildījumā. Ciklā apvienojas latviešu dzeja un mūzika, radot īpašu atmosfēru un sniedzot klausītājiem iespēju izbaudīt izcilu mākslas darbu interpretāciju.

Vakara gaitā būs iespēja apskatīt Piltenes bibliotēkas veidotu Dzejas dienai veltītu izstādi.

Pasākums ir bez maksas. Aicinām ikvienu piedalīties un izbaudīt šo kultūras notikumu, kas solās būt emocionāli bagāts.

Saistītie pasākumi

Seko mums