15°C

Foto autors Ilza Ozola

Sestdien, 28. septembrī teātra namā “Jūras vārti”, Ventspilī, notiks “Kurzemes foto dienu 2024” noslēguma ceremonija un izstādes atklāšana, bet jau no 12. līdz 26. septembrim izstāžu zālēs būs apskatāmas iepriekšējā Ventspilī notikušā “Kurzemes foto dienu 2019” plenēra darbu sērijas.

Kurzemes foto dienas pirmo reizi notika 2019.  gadā, lai nodrošinātu Kurzemes reģiona fotogrāfiem iespēju satikties, dalīties pieredzē, piedalīties foto plenērā un radīt jaunus darbus, kā arī sacensties dažādos foto konkursos. Pasākuma mērķis ir popularizēt fotogrāfiju kā mākslas žanru, veicināt foto klubu darbību un radošo attīstību, kā arī nodrošināt iespēju fotogrāfiem saņemt ekspertu vērtējumus un balvas. Uzsākot jauno piecgades ciklu, dalībnieku skaits tiek palielināts, ikgadēji uzaicinot vēl kādu Latvijas reģiona klubu, tādējādi radot papildus interesi un kļūstot par Latvijas centrālo foto pasākumu.

Kurzemes foto dienas ir Latvijā lielākais profesionālais reģionālais foto pasākums, kura organizēšanu katru gadu uzņemas kāds no piecu Kurzemes pilsētu foto klubiem. Šajā gadā organizētāja lomu uzņēmās Ventspils fotoklubs KAKTUSS.

“Kurzemes foto dienas 2024” finansiāli līdzatbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība, Ventspils brīvostas pārvalde un vairāki uzņēmēji.

 

Saistītie pasākumi

Seko mums