17°C

Foto autors Ventspils foto arhīvs

Ēriha Kestnera “Emīls un Berlīnes zēni” ir brīnišķīga iespēja atgriezties pasaulē, kurā joprojām viss ir iespējams. Pasaulē, kurā pieaugušajiem nemaz nav droši uzticēt visus noslēpumus. Pasaulē, kurā nepazīst nekādus “stāvokļus sabiedrībā” un citas pieaugušo muļķības. Pasaulē, kurā valda citi, nerakstīti likumi. Likumi, kuru pamatā ir īsta draudzība, godīgums, uzticēšanās un drosme, bet nav vietas ļaunprātīgai viltībai, nodevībai, vājumam un ļaunumam.

Izrādes radošā komanda radījusi mūsdienīgu, muzikālu izrādi dzīvā komiksa stilā, kurā gan maziem, gan lieliem skatītājiem būs iespēja dzīvot līdzi slavenā zēna Emīla Tišbeina dēkām lielpilsētā. Cenšoties atgūt nozagto naudu, mazais ceļotājs Berlīnē iepazīstas ar Gustavu un viņa draugiem. Kā tieši viņi satikās un kas notika ar svešo vīru katliņcepurē – visai neierastā manierē varēsiet uzzināt noskatoties izrādi.

Režisors: Ģirts Šolis

Lomās:
Emīls – Matīss Millers,
Mamma – Dana Avotiņa-Lāce, Baiba Vanaga,
Ponija Cepurīte – Kristīna Varša,
Vecmāmiņa – Santa Didžus,
Gustavs – Mārtiņš Gailis,
Profesors – Artūrs Putniņš,
Grundeiss, Otrdienis – Agris Krapivņickis,
Garais – Anrijs Sirmais,
Krumbīgels – Rūdolfs Apse,
Fridrihs I – Rihards Zelezņevs,
Gerolds – Druvis Anusāns.

Mākslinieks, scenogrāfs Reinis Pētersons.
Komponists Kārlis Kazāks.
Dziesmu tekstu autors Kārlis Kazāks.

Izrāde saņēmusi Bērnu žūrijas simpātiju specbalvu (Spēlmaņu nakts 2014/2015).

Koncertu organizē SIA “Kurzemes filharmonija” ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

Saistītie pasākumi

Seko mums