14°C

Foto autors Ventspils foto arhīvs

Aicinām Latvijas bērnus iepazīt pasaulē iemīļoto beļģu komiksu varoni Tintiņu, apmeklējot VSIA “Latvijas koncerti” koncertuzvedumu “Tintiņa piedzīvojumi”.

Tintiņš ir jauns reportieris, kurš apbrīnojamā kārtā nokļūst visneticamākos piedzīvojumos. Pateicoties savai profesijai Tintiņš apceļo pasauli un kļūst par līdzdalībnieku aizraujošos un piedzīvojumiem bagātos notikumos. Ar Tintiņu notiek visādi negadījumi, pārpratumi un joki, bet beigu beigās viss ir kārtībā.

Šo komiksu varoni izdomāja beļģu mākslinieks Žoržs Remī un kopš komiksu sērijas “Tintiņa piedzīvojumi” (Les Aventures de Tintin) parādīšanās 1929. gadā, tā saglabājusi savu popularitāti un ir lasītāju un kritiķu iecienīta jau vairāk nekā 90 gadus. Grāmatas par Tintiņu tulkotas vairāk nekā 50 valodās, tās pārdotas vairāk nekā 200 miljonos eksemplāru, pēc komiksu motīviem uzņemtas arī filmas. Kopumā sērijā iznākuši vairāk kā 20 komiksi, kuros darbojas ne tikai Tintiņš ar savu uzticamo suni Mīļuku, bet arī kapteinis Haddoks, profesors Trifons Saulespuķe, detektīvi Dipons un Dipāns, ļaundaris Rastopopoliss, operdziedātāja Bianka Kastafiora un daudzi citi.

PIEDALĀS
Pūtēju orķestra “Rīga” sitaminstrumentālistu kvartets:
Virdžīnija Laube-Vītiņa,
Normunds Everts,
Mārtiņš Miļevskis,
Valters Līcis,
kā arī Rīgas Doma kora skolas audzēknis Aksels Līcis.

Koncertu vada Karina Bērziņa.

Koncerts paredzēts bērniem no 3 gadu vecuma, jaunāko klašu skolēniem, kā arī pirmajam koncertzāles apmeklējumam kopā ar ģimeni. Bezmaksas biļete līdz 1 gada vecumam, neaizņemot papildus sēdvietu.
Koncertu organizē SIA “Kurzemes filharmonija” ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

 

Saistītie pasākumi

Seko mums