16°C

Publikācijas datums 24.09.2024

Piektdien, 27. septembrī, tiek atzīmēta Eiropas Zinātnieku nakts, kad dažādi pasākumi tiek piedāvāti arī Ventspilī:

Zinātnes centrs VIZIUM

No plkst. 19.00 līdz 21.00 Ventspils zinātnes centra VIZIUM 2. stāvā notiks Zinātnieku nakts, kas piedāvās aizraujošu piedzīvojumu ikvienam apmeklētājam. Dalībniekiem būs iespēja praktiskā veidā iepazīt dažādus zinātniskus izgudrojumus. Izmantojot karti, apmeklētājiem būs jānonāk zinātnes stacijās, kur, veicot interesantus uzdevumus, eksperimentus un citas aktivitātes, viņi iepazīs Īzaka Ņūtona, Leonardo da Vinči, kā arī latviešu zinātnieku izgudrojumus. Apmeklējot katru staciju, dalībnieki ne tikai iegūs jaunas zināšanas un radoši pavadīs laiku, bet arī soli pa solim atšifrēs Zinātnieku nakts slepeno kodu.

Pasākums ir bezmaksas.

Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs

 No plkst. 10.00-15.00 Ventspils Starptautiskajā radioastronomijas centrā (VSRC) būs iespēja doties ekskursijā un satikt astronomus un inženierus. Ņem vērā, ka noteikti ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, nosūtot pieteikumu uz e-pastu [email protected].

No plkst. 19.00-21.00 Zinātnes centrā VIZIUM Ventspils Augstskolas un VSRC pētnieki iepazīstinās ar Saules sistēmas mazajiem ķermenīšiem, pastāstīs, kā nomedīt ziemeļblāzmu, kā arī, ja būs piemēroti laikapstākļi, būs iespēja palūkoties uz planētām un Mēnesi ar teleskopu.

Pasākums ir bezmaksas.

Ventspils Digitālais centrs

Ventspils Digitālais centrs piedāvā interesentiem iespēju piedalīties aizraujošās un izglītojošās aktivitātēs “Zināšanu labirints”. Apmeklētāji varēs iepazīties ar dažādiem mākslīgā intelekta (MI) rīkiem, praktiski tos izmēģināt savās ierīcēs un pārbaudīt savas zināšanas par internetu un zinātniskiem faktiem. Mazākajiem apmeklētājiem būs radoša darbnīca, kurā viņi varēs izveidot lidojošu objektu pēc izvēles, piemēram, lidmašīnu vai robotu. Turklāt Mazajā zālē notiks MI darbnīcas, kurā ar pasniedzēju Didzi Ābeli dalībnieki apgūs Microsoft Copilot un iepazīsies ar Google Gemini. Lai pieteiktos nodarbībām Mazajā zālē, jāaizpilda pieteikuma anketa šeit: www.adre.se/midarbnicas , pārējām aktivitātēm nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Lielajā zālē būs pieejami dažādi mācību uzdevumi un krustvārdu mīklas, kas palīdzēs pārbaudīt zināšanas par mākslīgo intelektu un internetu.

Pasākums ir bezmaksas.

Līdzīgi raksti

Ventspils, Latvija

Līdzīgi raksti

Kalendārs ar aktuālajiem pasākumiem Ventspilī un tās apkārtnē

Seko mums