16°C

Foto autors Ieva Romaško

Publikācijas datums 23.09.2024

Svētdien, 29. septembrī, plkst. 16.00 teātra namā “Jūras vārti” ar izrādi “Vīrietis, kurš gaida” viesosies romantiķis, populārais un iekārojamais kino un teātra aktieris Ģirts Ķesteris. Izrāde ir veltījums aktiera 60 gadu jubilejā un tā vēstī par satikšanos, vēlmi mīlēt un būt mīlētam, kā arī vedina pārvērtēt dzīvi.

Iestudējuma režisors ir Gundars Silakaktiņš, īpaši jubilāram veltītās lugas autore – Aiva Birbele. Dramaturģiskais materiāls tapis ciešā sadarbībā ar Ģirtu Ķesteri un satur arī aktiera personīgo pieredzi, piedzīvoto, atklāto. Izrāde aicina satikties ar sevi ikvienam vīrietim un sievietei. Parevidēt dzīves “skapi”, lai pielaikotu, kurš kostīmiņš vēl der, bet kurš jau ir par mazu, pārvērtēt savas bijušās, esošās un nākotnes attiecības.

Lai izstāstītu šo jautro un aizkustinošo stāstu, iestudējumā “Vīrietis, kurš gaida” piedalās ne tikai jubilārs, bet arī kāda no kolēģēm – Lelde Dreimane vai Ērika Eglija-Grāvele. Tas varētu būt arī stāsts par aktieri Ģirtu Ķesteri. Varbūt tas ir uzdevums skatītājiem – uzminēt, kas stāstā ir no aktiera dzīves, bet kas ir piedomāts. Varbūt tas ir stāsts par mums visiem?

Kaligula, Drakula, Mefistofelis, Nekrofils, Mekijs Nazis, Dons Žuāns, Helge, Emīls Dārziņš, Leons, Fēliks un vēl un vēl. Ģirts Ķesteris ir reizē viņi visi un tajā pašā laikā neviens no viņiem nav Ģirts Ķesteris – neatkārtojams, rāmjos neierāmējams un standartos neierakstāms, apbrīnots, nīsts, par seksīgāko vīrieti Latvijā dēvēts, režisoru iekārots un publikas mīlēts.

Izrādi Ventspilī organizē SIA “Art Management Group”. Biļetes iegādājamas visās “Biļešu paradīzes” kasēs.

Līdzīgi raksti

Līdzīgi raksti

Kalendārs ar aktuālajiem pasākumiem Ventspilī un tās apkārtnē

Seko mums