14°C

Foto autors Kurzemes filharmonijas foto arhīvs

Piedalās 

Latvijas Radio koris, 
deju māksliniece Lilija Lipora, 
diriģents Sigvards Kļava

Programmā 
Džons Keidžs, 
Rihards Zaļupe, 
Jānis Ivanovs, 
Žibokle Martinaitīte

Latvijas Radio koris, diriģents Sigvards Kļava un dejotāja, horeogrāfe Lilija Lipora aicinās ceļojumā glezniecisku skaņu un kustību pasaulē, kuru rada, veido unikālākie un pilnīgākie instrumenti — cilvēka balss un cilvēka ķermenis. Līdzīgi kā glezniecībā, kur vērojami visdažādākās intensitātes otas triepieni un krāsu faktūras, arī šīs programmas skaņražu mūzikas valodā sastopami visplašākā diapazona izteiksmes veidi, kurus Latvijas Radio kora balsis un Lilijas Liporas kustība un gongu spēle padara par dzīviem mākslas darbiem.

Blīvs slāņainums mijas ar caurspīdīgu skaņukrāsu faktūru, kas rezultējas pārpasaulīgās mūzikas partitūrās. No smalka minimālisma līdz spriegam un biezam skaņurakstam, bez striktas formas un laika līniju nogriežņiem, brīvi plūstot un ļaujoties mākslas piedzīvojumam.

Tikpat brīvi un plūstoši ir arī mūzikas autoru radītie un veidotie teksti, kas virknējas abstraktu patskaņu un zilbju krellēs ar virstoņu dzidrajiem uzplaiksnījumiem. Komponisti savas partitūras veidojuši kā iluzionisti un faktūru burvji, aicinot ikvienu ieklausīties un ielūkoties telpā un laikā ārpus realitātes, ļaujoties sapņiem un esmes lidojumam.

Latvijas Radio koris ir pasaules mēroga kormūzikas zvaigznes, kuru sniegums novērtēts ar prestižajām Grammy un Gramophone balvām.

Lilija Lipora ir izcila latviešu horeogrāfe un kustību režisore, kas pazīstama ar savu darbu Latvijas teātra un dejas jomā. Lilija Lipora ir arī aktīvi piedalījusies dažādos laikmetīgās dejas projektos un festivālos, viņas darbi izceļas ar novatorisku pieeju un spēju apvienot dažādus mākslas žanrus.

Koncertprogrammas tapšanu atbalsta Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra / Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA).

Saistītie pasākumi

Seko mums